НП "Образователни маршрути"

 НП "Образователни маршрути"

НП "Образователни маршрути"

В изпълнение на дейностите по НП "България - образователни маршрути" децата посетиха Археологическия музей, НИАР Велики Преслав и Златната църква, НИАР Плиска, музея и Голямата базилика в Плиска, както и Мадарския конник. 

Програмата включваше и посещение на културно - историческия комплекс "Двор на кирилицата" и две от просторните зали: "Създаване на азбуката" и "Българска слава".
Разходиха си и по Алеята на писателите, по която разгледаха бюстовете на над 80 творци, използвали в произведенията си кирилската писменост! 
Като част от дейностите разгледаха Монумент "Създатели на Българската държава". Направиха си автобусна обиколка на Шуменското плато и посетиха Музейния комплекс "Авшарян".
Част от учениците посетиха и втората по големина джамия на Балканския полуостров "Томбул джамия", която е исторически паметник под номер 95 в 100-те Национални туристически обекта.
Обиколката завърши с поднасянето на цветя на паметника на Васил Левски по случай 186 години от рождението му!
За финал в последния ден се разходиха и в град Велико Търново, където посетиха Мултимедиен посетителски център “Царевград Търнов” , който е разположен в близост до хълма Царевец.
Дейностите по НП “Образователни маршрути” накара образите и историческите събития изучавани по предметите Човекът и обществото и История и цивилизации да оживеят пред учениците. Зареди ги с много положителни емоции и знания.