Дизайн шампиони

Дизайн шампиони

Дизайн шампиони

Започва първата седмица на мисиите в нашето училище!
✅️През тази учебна година нашите първокласници започват едно истинско приключение - програмата “Дизайн шампиони”! С проектите, наречени мисии, те ще се потопят в най различни предизвикателства от света, който ни заобикаля, като изследват, мислят, дават идеи и действат, работейки в екип и развивайки ценни умения за живота.
Първата им мисия е Мисия: Архитект с тема “Да измислим нови сгради в Ню Йорк!”. Децата ще научат какво е да си архитект в един от най-известните градове на света? Предизвикателството пред тях ще бъде да измислят и създадат чертежи и макети на техни собствени сгради в един от глобалните градове - Ню Йорк. Ще опознаят как работят архитектите, като научат повече за професията, за известни архитекти и прочути сгради в Ню Йорк. След това им предстои да се разделят по групи и да изберат вид сграда, на която накрая да направят чертеж и макет и финално да ги представят пред останалите екипи.
✅️Учениците от 2 клас се превръщат в истински лекари в Мисия Лекар: „Да станем шампиони на здравето“. Навлизайки в света на медицината, ще опознаят различните направления и видовете лекари. Ще си създадат свой собствен здравен календар, за да осъзнаят значението на здравословното хранене, спорта и добрата хигиена.
✅️В 3 клас започваме Мисия Изобретател: „Да създадем робот за по – добър живот“. Предизвикателството пред малките изобретатели по време на мисията ще бъде: “Хайде да измислим робот, който наистина да помага на някой в нужда!”. Децата ще опознаят професията на изобретателите, нейната интересна история и процесът, по който се случва едно изобретение (или пък се превръща в провал). Ще се потопят в света на най-различни изобретения — някои от тях важни за цялото ни човечество, други, които ползваме всеки ден, както и такива, за които можем само да кажем “Еха, колко интересно/ шантаво/невероятно е това!”.
Събрали вдъхновение (включително с игри и специални танци), децата ще се разделят по екипи и ще трябва да измислят собствени модели роботи за 6 специални клиента — всеки от тях със свой интересен профил. Накрая ще представят всичко на Изложение за роботи, като са взели предвид обратната връзка на останалите деца и екипи.
✅️Мисия Заселник: „ Да покажем ново място за живеене извън Земята“ е първата мисия тази година за четвъртокласниците!
Децата първо ще опознаят как хората сме заселили Земята и какви предизвикателства сме срещнали, докато това се е случвало. Ще научат какво ни е необходимо не само да оцеляваме, но и да живеем добре, а след това ще се отправят към космоса, за да научат повече за това как си представяме живота на хората там. След това ще дават голямо разнообразие от интересни идеи, а после ще подготвят декори, костюми и аксесоари за заснемане на видео дневник за един ден от живота им в тяхното космическо селище.
Предстои вълнуваща и интересна седмица в нашето училище!