Седмица на мисиите

Седмица на мисиите

Седмица на мисиите

Седмица на мисиите!
✅В 1 клас тази седмица ще проведем своята Мисия: Метеоролог с тема “Полезна прогноза за времето”.
Какво ли е да си метеоролог в съвременния свят, който прелива с най-разнообразна и
леснодостъпна информация за времето? Как ли можеш да си по-полезен на хората от товасамо да предоставяш данни? Предизвикателството пред малките метеоролози по време намисията ще бъде: “Хайде да планираме и представим полезна за нас прогноза завремето за неделя!”. Децата ще опознаят какво е това “време” и кои са елементите му, каксе създава, как го мерим, какво е екстремно време и промяна на климата. Ще навлязат впрофесията на метеоролога - как се е развивала през вековете и в какво се състои катозадачи днес. По екипи ще е потърсят решение на най-голямото й предизвикателство вднешния свят - как прогнозата за времето може да ни помага да живеем по-добре катопланираме дните и дейностите си ефективно?
✅ С 2 клас влизаме в ролята на разказвачи с Мисия: Разказвач с тема “Фестивал на африканскитеистории".
Днес умението да разказваме истории и представяме идеите си по привлекателен и
интересен начин, е важно за всеки човек. Професията на разказвачите е разпространена вмного компании, правителства и социални организации - тези хора всеки ден работят, зада представят информация и идеи по увлекателен начин.
Предизвикателството предмалките разказвачи по време на мисията ще бъде: “Хайде да планираме и създадем
фестивал с наши собствени африкански истории!”.
Децата ще опознаят историите - как
са възникнали и защо, как са изглеждали преди и сега. Ще опознаят интересната професияна разказвача - как е възникнала, кои са известните разказвачи през вековете и как днес тясе превръща в ценно умение за всеки от нас. Ще поговорим и научим нови неща заразнообразния свят на Африка и историите му. Децата ще планират и организиратфестивал на африканските истории, по време на който екипите ще разказват технисобствени тематични истории.