Седмица на мисиите

Седмица на мисиите

Седмица на мисиите

В 1 клас предстои Мисия: Арктически изследовател
Предизвикателството пред малките откриватели по време на мисията ще бъде: “Хайде да планираме и изпълним експедиция до Северния полюс!”. С тази мисия децата ще опознаят работата на откривателите, техните цели, организация, екипи и превозни средства. Ще се запознаят с известни откриватели и техните пътешествия по света. Ще разберат кои са първите откриватели на полярният кръг. След това ще изиграят сценка с експедиция до Северния полюс, като изберат цел, планират и приготвят всичко необходимо за постигането й.

2 клас заминават на пътешествие в Гренландия!

Тази мисия е по-особена, защото това е третата и последна мисия от Арктика. Те като откриватели, след това еколози, а сега като пътешественици опознаваха далечния и различен северен свят. Разгледаха природата, сезоните и предизвикателствата на региона, след това животните и растенията, а сега и хората на Арктика. С тази мисия ще поемат към последното арктическо предизвикателство, което ще обобщи всички три. Какво знаем за Гренландия, за нейната природа и климат? Сещаме се за гигантски глетчери, термални извори, полярен ден и полярна нощ и всички познати арктически животни! А как живеят хората там - ескимосите правят ли иглута, каква част от старите ескимоски традиции са се запазили и как ли звучи езикът на гренландските ескимоси? За да си отговорим на всички тези въпроси и да научим много повече, ще се отправим на пътешествие до Гренландия, ще посетим ескимосите и ще чуем истории за начина им на живот преди и сега. С тази мисия децата ще опознаят как хората са се справяли с трудните условия на живот и как са запазили характерните си традиции и до днес.

 

В 4 клас тази седмица ще започнем своята Мисия: Разказвач с тема “Фестивал на африканските истории“. Днес умението да разказваме истории и представяме идеите си по привлекателен и интересен начин, е важно за всеки човек. Професията на разказвачите е разпространена в много компании, правителства и социални организации - тези хора всеки ден работят, за да представят информация и идеи по увлекателен начин. Децата ще опознаят историите - как са възникнали и защо, как са изглеждали преди и сега. Ще опознаят интересната професия на разказвача - как е възникнала, кои са известните разказвачи през вековете и как днес тя се превръща в ценно умение за всеки от нас. Ще поговорим и научим нови неща за разнообразния свят на Африка и историите му. Децата ще планират и организират фестивал на африканските истории, по време на който екипите ще разказват техни собствени тематични истории.