Ден на ученическото самоуправление

Ден на ученическото самоуправление

Ден на ученическото самоуправление

Знаехте ли, че един от любимите дни в нашето училище е 9 май?! В този ден, освен като Ден на Европа, при нас всичко са обръща наобратно. Не наопаки. И не съвсем с главата надолу. Почти нищо не е различно, освен главните роли. ????
Денят на ученическото самоуправление е страхотен инструмент, чрез който учениците успяват да покажат своите лидерски качества, организаторски умения и инициативност.
Основната цел на тази инициатива е децата да излязат от ежедневната си роля, да почувстват задълженията на своите учители и на ръководството на учебното заведение в реални условия, да почувстват атмосферата от другата страна на учебния процес.
А също и учителите преминават от другата страна и си припомнят какво е да си дете.
Така проведена, смяната на ролите разчупва рутината и води до едно по - силно взаимодействие между учители и ученици.
Сигурно затова и днес атмосферата във всяка класна стая бе различна сякаш, зареждаща.
Имахме ентусиасти дори и в 1 клас, дори и по математика. Почти във всеки час и по всеки предмет имаше един нов "колега", подготвен и развълнуван. И да не забравяме, че най - желаните позиции винаги са ръководните, така че и на директорския стол имаше разнообразие!
Дежурните си стояха на пост в междучасията, уроците са преподадени, домашните - проверени. И заявките за следващия път непрекъснато растат.
????????????