Екскурзия до гр. Пловдив и гр. Асеновгард

Екскурзия до гр. Пловдив и гр. Асеновгард

Екскурзия до гр. Пловдив и гр. Асеновгард

През предпразничната седмица наши ученици от 1 до 7 клас преживяха едно незабравимо приключение!
Децата, заедно с техните ръководители - г -н Минков, г- жа Лазарова,  г-жа Томанова и г-жа Казакова участваха в 4 дневен лагер в Пловдив и Асеновград и посетиха Бачковския манастир "Успение Богородично", Араповския манастир "Света Неделя", КИЦ "Малтепе", където най - малките се запознаха със свойствата и приложенията на глината и си декорираха сами керамичен съд. По - големите ученици се превърнаха в археолози и се впуснаха в търсене на стари монети.
Розходиха се в стария град на Пловдив, Античния театър и Епископската базилика на Филипопол.
Хапнаха си и шоколад в Шоколадовата работилница на "Гайо", където проследиха производствения процес и си направиха сами шоколад. 
Децата посетиха Музея по Палеонтология в гр. Асеновград,  където видяха и най - големия скелет, открит в света, а именно на територията на Асеновград. 
За финал разгледаха Природонаучния музей в гр. Пловдив, който ги впечатли с всички живи и препарирани експонати в различните зали. 
Присъстваха и на 2Д прожекция на тема "Слънчевата система". Освен всички посещения, имаше много емоции, за които трудно ще разкажем. Децата ходиха на дискотека, правиха си пижамени партита и забавни номера. Създадоха се много нови приятелства. А много от моментите ще се разказват дълго и ще останат като част от богатата ни съкровищница от емоции!

 

Снимки от цялото приключение може да разгледате на https://www.facebook.com/profile.php?id=100063713121454