Седмица на мисиите в нашето училище

Седмица на мисиите в нашето училище

Седмица на мисиите в нашето училище

Любимите дизайн шампиони се завръщат и през новата учебна година! ????

✅ За първи път нашите първокласници ще навлязат във вълшебния свят на мисиите със своята първа Мисия: Архитект с тема “Сгради в Ню Йорк”.

Какво ли е да си архитект в един от най-известните градове на света? Предизвикателството пред малките архитекти по време на мисията ще бъде: “Хайде да изберем и създадем чертежи и макети на наши собствени сгради в Ню Йорк!”. Децата ще опознаят същността на работата на архитекта, като научат повече за някои от тях и се запознаят с известни сгради в Ню Йорк. След това им предстои да се разделят по групи и да изберат вид сграда, на която накрая да направят чертеж и макет и финално да представят пред останалите екипи.

✅ 2 клас се превръщат в истински лекари по време на Мисия: Лекар с тема “Съвети за здравето”.

Лекарите имат много отговорна и важна работа - те знаят как работят телата, какво ни разболява и какво можем да правим, за да останем здрави и да се предпазим от болести.

Предизвикателството пред малките лекари по време на мисията ще бъде: “Хайде да научим повече за здравословния начин на живот и да направим план как бъдем по-здрави!”. Децата ще се потопят в опознавателно приключение за здравословните навици, като ще наблюдават личния си режим и ще проверяват здравословните практики в учебното заведение. Заедно ще разгледат здравето през три ключови негови аспекта - храна, хигиена и спорт. След това ще работят по групи, за да открият най-ефективните и лесни за организация подобрения в дневния си режим.

И за финал - въз основа на цялата информация от мисията, ще създадат "Супер календар" за класната стая с пет здравни съвета - по един за всеки ден от седмицата.

✅ В 3 клас започват своята Мисия: Изобретател с тема “Създаваме робот за по-добър живот”. Всички деца се вълнуват от изобретенията и от това кой е създал нещата, които ги заобикалят. Но какво се крие зад това да измислиш нещо наистина ново, което да промени живота на хората? И как да го направиш наистина полезно, за да минава денят им по-лесно и по-удобно? Предизвикателството пред малките изобретатели по време на мисията ще бъде: “Хайде да измислим робот, който наистина да помага на някой в нужда!”. Децата ще опознаят професията на изобретателите, нейната интересна история и процесът, по който се случва едно изобретение (или пък се превръща в пълен провал). Ще се потопят в света на най-различни изобретения — някои от тях важни за цялото ни човечество, други, които ползваме всеки ден, както и такива, за които можем само да кажем “Еха, колко интересно/шантаво/невероятно е това!”. Събрали вдъхновение (включително и с игри и специални танци), децата ще се разделят по екипи и ще трябва да измислят собствени модели роботи за 6 специални клиента — всеки от тях със свое интересно предизвикателство. Накрая ще представят всичко на Изложение за роботи, като са взели предвид обратната връзка на останалите деца и екипи.

✅ В 4 клас в предстоящата седмица ще започнем Мисия: Океанолог с тема “Да помогнем на нашата Синя планета!”. Правим тази мисия в партньорство с организацията Wind of Change, която помага на хора, компании и организации да измислят решения за опазване на околната среда.

От малки децата се вълнуват, когато научават повече за моретата и океаните. Но знаем ли как са се появили, кой ги изследва, какви тайни крият и пред какви проблеми са изправени? В тази мисия ще се потопим в невероятния свят на Световния океан, като предизвикателството пред малките океанолози по време на мисията ще бъде да покажат богатството, но и проблемите на океаните по впечатляващ начин - така, че да ангажират всички нас да сме по-активни в опазването им. 1 Децата ще опознаят какво се случва в тях и как ги изследваме, какви живи същества ги обитават и как ги използваме ние, хората, и ще научат повече за замърсяването им и как можем да се справим с него. След това ще измислят идеи как да организират “ден на отворените врати” в техния Океански институт, в който да покажат най-различни интересни неща за океаните и да привлекат вниманието на хората върху тях и нашата Синя планета.