24 май

24 май

24 май

Днес, 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, идва със своята особена тържественост, за да ни обедини в една общонационална гордост, че и "ний сме дали нещо на света и на вси славяни книги да четат", че сме неделима част от световната цивилизация и достойно съхраняваме, възпитаваме и предаваме напред достойнство, духовност и култура!
Този най - светъл български празник ни събира в дома на знанието, за да се преклоним пред делото на нашите първоучители, техните ученици и поколенията след тях книжовници, поддържали искрата на жадния за просвета български народ!
 
Изключително тържествен и вълнуващ, празникът премина с много емоция, усмивки и слънце!
В шествието се включиха всички ученици и учители от нашето училище, родители, бивши ученици и приятели!
Официални гости бяха г-жа Лилия Донкова, г-жа Ирена Стамболиева, г-жа Марияна Цветкова, г-жа Оля Дойчинова, отец Николай и г-н Стоян Динков.
За вниманието Ви - Благодарим!
А какво е празник без отличия!?
Златен медал за постигнат максимален резултат на Национално финално състезание на Съюза на началните учители получиха Алина Червенякова от 2 клас, Божидар Петров от 3 клас и Радост Гунева от 4 клас!
Браво, деца! Бъдете и успявайте и занапред!
И както всяка година, днес бяха обявени и две отличия: Ученик на годината и Учител на годината.
С решение на Педагогическия съвет на 159 Основно училище "Васил Левски" за учебната 2023/2024г. за Ученик на годината бе избран Кристиян Анчев от 7 клас! Изключително скромен и добронамерен, Кристиян заслужи признанието с високите си резултати в учебната дейност и поведение за пример!
Поздравления, Криси! Желаем ти успехите да са верни твои спътници и да ни дадеш още много поводи за гордост!
С отличието Учител на годината Педагогическият съвет награди г-жа Биляна Казакова, класен ръководител на 3 клас и учител по География и икономика. Наградата бе връчена за постигнати високи резултати в учебния процес и на състезания и олимпиади!
Поздравления, г-жо Казакова! Желаем вдъхновението Ви да не стихва, любовта към професията и децата да не угасва и по пътя да Ви очакват още по - големи успехи!
Честит празник!