Зповеди и препоръки от РЗИ и РУО - София град

Зповеди и препоръки от РЗИ и РУО - София град

1. Във връзка с писмо с вх. № РУО1-30702/03.11.2020 г. относно осигурена психологическа подкрепа на ученици, родители и педагогически специалисти в създалата се ситуация с COVID-19 и в условията на обучение от разстояние в електронна среда Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град /РЦПППО – София-град/ е разкрил самостоятелна телефонна линия с номер 0877183133 за осъществяване на психологически консултации, на която по график ще отговарят психолози от РЦПППО – София-град.

Учениците, техните родители и педагогическите специалисти могат при необходимост да получат подкрепа и професионално психологическо консултиране в създалата се ситуация с COVID-19.

Прилагаме утвърден от директора на РЦПППО – София-град График за дежурства на специалистите, които ще провеждат психологическите консултации от дистанция за месец ноември 2020 г., като евентуални промени ще бъдат отразявани на сайта на РЦПППО – София-град http://www.rcsf.bg/.

2. Столичната регионална здравна инспекция (РЗИ) издава заповед РД-01-758/07.11.2020, засягаща най-новите противоепидемични мерки. 

В периода 7-30 ноември се забранява посещението на големите търговски центрове на непълнолетни без придружител, като корекцията засяга именно тази част, описвайки как гражданите могат да се съобразят със заповедта и какви изключения се допускат. 

Децата ще могат да влизат в моловете само с придружаващ родител, настойник, попечител, лице, полагащо грижи за него, или пълнолетен с осигурено пълномощно.